сряда, 27 юли 2016 г.

Все още ли Брендън Роджърс е The right man ?

Само за няколко дни Ливърпул отпадна от Шампионска Лига елиминиран от Базел и загуби от Манчестър Юнайтед в дербито на английския футбол.Поредната порция разочарование за привържениците на "червените" изглежда логична с оглед на всичко , което се случва на "Анфийлд" през този сезон. Ливърпул е спечелил едва 21 точки в Премиър Лийг от 16 мача.Изостава с 18 точки от лидера в класирането Челси и има отрицателна голова разлика , отбелязвайки само 19 гола...Три кръга преди края на миналия сезон Ливърпул бе на крачка от титлата , но я загуби с едно подхлъзване на Стивън Джерард. Само за няколко месеца това са сякаш различни отбори !

За мен пропадането на Ливърпул започна с трансфера на Луис Суарес в Барселона и може би по-точно с това , което направиха в клуба с огромната сума получена за уругваеца.Ситуацията наподобява на случилото се в Тотнъм преди година след продажбата на Гарет Бейл в Реал Мадрид.По принцип , когато един мениджър или треньор иска да надгради в представянето на водения от него отбор и за това се нуждае от нови играчи не трябва да привлича повече от един , двама футболисти.Другото означава ново начало или изграждане на нов отбор. Ливърпул инвестира повече от 130 милиона паунда в 11 нови футболисти...Образно казано Брендън Роджърс се върна няколко крачки назад.Структурата на Ливърпул като клуб е такава , че за трансферите отговаря комитет , съставен от петима и това малко размива вината за това кой носи отговорност в настоящата ситуация.Според мен бе далеч по-правилно да бъде намерен заместник на Суарес , който има качества да бележи голове. Марио Балотели определено не се справя с това...Италианецът е отбелязал едва два гола в 15 мача през този сезон , а все още не се е разписвал в Премиър Лийг ! Балотели е много далеч от това да бъде централен нападател на клуб с историята и традициите на Ливърпул , а за него бяха платени повече от 17 милиона паунда.

Спекулациите относно бъдещето на Брендън Роджърс като мениджър на Ливърпул се увеличават.Вече 25 години "червените" не са триумфирали с шампионската титла и като че ли привържениците на клуба са изчерпали своето търпение да чакат поредното изграждане на нов отбор.Много по-именити мениджъри вече са си тръгвали от "Анфийлд" през този период и може би съдбата на северноирландецът е предопределена...Поне в този момент не ми изглежда реално Ливърпул да спори за място в Топ 4 , не и в този си вид.Евентуална смяна на Роджърс би намалила напрежението около клуба.Оставането му само ще продължи агонията в представянето на отбора.Ливърпул не губи мачовете си поради тактически грешки , а поради липсата на индивидуални качества в своите футболисти и затова Роджърс не може да бъде обвиняван.Но влизането в спиралата с негативни резултати е налице и не мисля , че Роджърс може да се справи в тази ситуация.


16  Декември  2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Прогнози

Събота  29  Февруари Тулуза  -  Рен     2  -  Двубой от френската Лига 1 противопоставящ неравностойни съперници.Тулуза е абсолютен аутсай...